Tuesday, November 24, 2009

KELAS 5.5 2009. Semoga Berjaya dlm SPM

Posted by Zainah Senin at 10:59 PM 1 comments





Semoga berjaya dalam SPM. Cikgu sentiasa mendokan kalian. Aminnnnnnnnnn


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Tuesday, October 27, 2009

Zaman Dolu2 di U

Posted by Zainah Senin at 10:00 PM 3 comments
Kali nak cerita pasal life kat U pada zaman dolu2. Mmg cukup indah. kalau masa boleh diundur alangkah bestnya. tak payah pikir benda yang berat2. Masa tu pikir blajar, main2, tidor, makan, pergi kuliah n macam2.
Pic kat atas niela geng sehidup semati dr sem 1 sampaila la nie. Pic ni diambil b4 kitaorang nak g alor setaq. Nak perabih duit PTPTN. Inila kali pertama kitaorang dapat g jalan2 bersama2 geng seramai 12 orang secara serentak. Naik bas lak tu. yang pandai drive keta sorang jer..so nak tak nak naikla bas HBR. Kitaorang pggl Hari2 bas rosak. (Mmg pon)

Masa ni muda belia lagi. Pakai tudung pon cara lama lagi. haha. G langkawi dengan member2. Kebetulan member2 mmg kaki jalan. Pantang cuti sem kita akan plan. Sanggup tak balik kg tapi g jalan2. Jauh berjalan kan luas pemandangan.
Kononnyer nak nampak kelainan bergambar. Semua baring kat rumput. Nie waktu hujung minggu ni kat UUM. Kat U aku ni hujung minggu terperok jer la kat kampus. Kitaorang kan duduk kat hutan. Nak gi bandar jauh...nak study malas so kita ambik gmbq keliling U.
Masa ni sambut besday eya, ct, n liza. Sebelum suprise party ni berlansung aku, K.d, misya n iema telah bergaduh dengan besday girls ni la. Puncanya petang tur tak ajak diorang pergi The Mall sama2. Dorang nak ikut kitaorang tak bagi. Mmgla tak bagi coz kitaorang nk g The Mall tu nak beli kek tuk korang. kalau ikut tak suprise la beb..Tp malam tur barula diorang tahu knp kitaorang wat cam tu...hahaha malu jer tu. Paling aku ingat.. ct la muka paling ketat. Eya lak muka poyo, liza jer cool. Haha Ntahapantah. Apehal mmg best.
Masa ni konvo Noyu, iema n eya. Depa grad dulu. Yg lain sayang nak tggl UUM. haha yer le tu. Pagi tgk member konvo malam g ekspo. Haha.
Nie lak Kat Pangkor. Mmg cukup best. Budget sorang RM15o jer. Siap ada lebih lagi. Pangkor ni mmg cantikla. Tragedi kat pangkor ni yg aku hingat ialah aku kn cirit birit. Aku SORANG jer tu. Sbbnya aku makan ayam dah busuk kat gerai tu. Semua orang tolak tepi bl kata ayam tu berbau. Aku???? Tolak perot last2 perot aku sakitttt. Kuat melantak la katakan. Haha. tak per la pengalaman.
Aku ni mangsa buli sebenarnya. Tgkla pic tu. Mentang2 daging aku lebih sket dr diorang sanggup depa wat lagu nie kat aku. HuHu
Nie la tempat ngeteh kitaorang. Nongka namanya. Malam2 lapor datang sinila menjamu selera. Masa nie air dah dapt nasi jer belum. Kat UUM nie la aku knl apa itu moi sup. nasi daging padkapau dll yang tak prnh aku jumpa kat Johor. Kedah ni dkt ngan Siam. So mmg ramaila tukang2 masak made in Siam. Tp makanan depa mmg BEST. Harga makanan kat cni mmg murah sedap lak tu. Bagi setiap suapan adalah suapan pertama. Sepanjang 4 tahun dok UUM ni tak pernah aku jemu ngan makanan dier. Tur sebab aku sihat lebih dr diorang. Haha biarla asal hati senang.

Nie lak kawan kuliah aku merangkap rakan senegeri, daerah n kampung. Diorang ni banyak membantu dalam menyiapkan assignment, tolong sign bila aku tak dtng kuliah, pinjam nota, meniru sket2 masa exam dll. Tanpa bantuan diorang tak pakaila jubah biru tu ek. Thanks eton n awin. I Luv U all.
Akhirnya aku pon dapat grad dengan jayanya. Sedey sebenarnya nak meninggalkan uum ni. Tapi hidup perlu diteruskan bukan??? Terima kasih atas segala2nya kawan2. Bnyak kenangan manis yang terpahat kat u ni. Kita berkongsi segala2nya. Gaduh, baik, masam muka, tak puas hati, sayang kita adun menjadi satu. Tapi kita tetap KAWAN untuk selama2nya. Terima Kasih tak terucap untuk member2 yang jauh dimata namun tetap d hati. Eya, Liza, Sal, K.diey, iema, misya, noyu, noni, wex, ieta,timah, diana, ros n ayu. Walau dimana kalian berada semoga korang berjaya. Sayang korang. Agak2 bila kita nak wat reunion??




Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Thursday, October 22, 2009

Jiwang Jiwang

Posted by Zainah Senin at 9:02 PM 0 comments


Bila dah tak suka, bila dah tak sayang macam2 benda boleh jadi. Yg dulu wangi boleh jadi busuk, yang dulu cantik boleh jadi buruk, yang dulu sayang boleh jadi benci. Kenapa ek?? Bila cinta berputik semua indah belaka tp bila ia pudar cinta itu sangat sakit. Bagaimana kita nak suburkan perasaan cinta itu agar kekal selamanya.

Aku lihat cinta berlegar2 di sekeliling aku. Ada cinta yang benar2 membawa bahagia. Ada cinta yang membuatkan seseorang itu sengsara. Sengsara dari fizikal dan jiwa. Aku yang melihatnya pun rasa sakit apatah lagi orang yang menanggungnya. tapi kita tetap kejar cinta itu. Sebab apa??? sebab cinta anugerah Tuhan yang paling hebat. Dia hadir tanpa dipaksa.Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)(peh jiwang plak aku hari ni) Tp betul kan apa aku cakap?? Semua orang mengimpikan cinta yang kekal hingga ke akhir hayat. Cinta yang boleh membawa ke jinjang pelamin dan akhirnya ke liang lahad. Tapi berapa ramai mampu membawa cinta itu ke destinasi terakhir??? Ramai yang hebat dan mampu mengemudinya tapi ramai juga yang tersungkur di tengah jalan. Tapi perjalanan hidup perlu diteruskan bukan??? Lupakan cinta lama dan cari cinta yang lebih ikhlas dan hakiki. Kesimpulannya cinta perlu ada dalam setiap diri manusia namun jika cinta itu tidak dapat bersatu biarlah ia menjadi cinta dalam hati. Jika cinta tidak dapat diteruskan temuilah cinta yang baru. Jika cinta tersungkur di tengah jalan teruskanlah hidup kita ini kerana CINTA AGUNG TETAP MILIK KITA IAITU CINTA PADA ALLAH.
P/S: Untuk Emak Kalau Mak Nak kahwin lagi Jai tak Kisah. HaHaha




Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Wednesday, October 21, 2009

Moero Attack Dlm Kenangan

Posted by Zainah Senin at 8:27 PM 0 comments


Tak tahula kenapa ek sejak dua menjak ni suka sgt post kenangan2 lama. Mungkin rindu sangat pada zaman2 dolu. Bak kata pepatah"Tempat jatuh lagi dikenang apatah lagi tempat bermain"
So pada kali ini aku sertakan video yang bertajuk Maero Attack. Citer Jepun ni mmg femes sgt2 pada zaman aku dulu. Citer ni pasal budak main bola tampar. Masa ni aku sekolah rendah lagi. Blk dr sekolah agama terus berkejar-kejaran ke rumah nak tgk citer ni. Esoknyer datang sekolah sakan bercerita dengan member2. Masa rehat plak sibuk dok ulang adegan yg ditengok pada episod semalam. Orang kata makan moera attack, minum moero attack, tidor pon moero attack. Dolu2 nila hiburan jer yang ada. Dolu2 mana ada astro, internet tv3 pon rasa baru nk launch. Tv dolu2 mula program waktu petang. So aku blk dr sekolah agama dok ngadap tv dari petang sampai ke malam. Yg penting layan citer Moero Attack ni la. Baby2 yg lahir dalam tahun 80an mesti ingat citer jepun ni la. kalau korang tak ingat maybe korang duduk kat Australia kot..hehe apehal layan dulu lagu ni.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Sunday, October 18, 2009

Zaman Yg Dah lama Berlalu..Namun Masih tetap di Hati

Posted by Zainah Senin at 9:58 PM 1 comments

Aku tergelak2 baca benda ni...cepatnya zaman kita berlalu...

budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu:

- dulu kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu ada datang jugak naik lori sape yang kaya beli vitagen.. warna putih paling sedap..Tak lupa gak susu kotak coklat harga dier 30 sen.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. mesti ada satu buku yang best semua berebut contohnya buku lori yang tayar banyak,takpun buku kapal terbang budak pompuan baca cite dongeng pastu masuk kelas berlagak jadi puteri raja..

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm...kalau cikgu nak bagi ganti..rmt masa tu semua mengaku tak bawak duit belanja

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. yang lelaki main tembak2, tepak sape beso pengkalan perang diala power.. takpun ambik pembaris dengan pemadam letak bawah tepak, main lori - lori..

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam tapi pastu ukir jadi kereta sport, kat koperasi sekolah macam2 pemadam jual
gambo bendera paling popular , yang bau singgam pun ade..

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.lepas tu beli tali ikat buku yang warna-warni tu
barula nampak macam budak rajin... pastu beli kepala ultraman nak letak belakang pensel..

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.pastu ambik bulu dia simpan dalam buku kononnya boleh beranak

- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, buat pinggan mangkuk pakai gam kanji..

- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. letak minyak bon kat sekben kononnya boleh panjang..

- bila time nak balik cikgu mesti suruh letak kepala atas meja sape yang paling diam dia balik dulu masa tu kelas sunyi sepi semua nak balik awal..

- bila dah balik yang laki main polis entri dak pompuan main lubang tikus takpun main getah ada gak yang main konda kondi.. lagi satu kumplan pulak mesti pakai beg beso jenama swan warna ungu kat tangan pegang botol air yang macam meriam tu ambil
tunggu bas, bila ajak main sekali confirm tak nak..

- yang main kejo2 mesti kira kat kaki sebelum main pastu ramai2 kira "ulat bulu panjat lidi sapa dulu dia jadi"

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, transformers, ninja turtles,kickers,dashyankuro Thundercats, maskman, Gaban .. Mero Attack (tak salah aku lar..dak2 pompuan suka citer tur n g skool n berangan dan mcm lg.
kalau cite ultraman yg popular masa tu ultraman ace.. bila hakuto dan minami bergabung mesti teruja. tu belum kira airwolf dengan knight rider

-Daun Setawar selalu letak kat buku sampai kering n tumbuh akar. hehe

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~

Citer kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 takpun nangis bace mende ni

.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Wednesday, October 7, 2009

Raye 2009

Posted by Zainah Senin at 9:39 PM 2 comments
Pose dr owner blog tuk raya thn nie dgn bj raya thn nie..hehe. tak bnyk pic raya thn nie. Gambaq family pon tak ambik. Yer la sapa yg nk pegang kamera... sapa yg nak ambik gmbo..tggl mak n aku jer.huhu. Tp .
raya ttp raya.



Dr kiri Raudzah, Rahmah, Rohaidah, Fatimah n K.Zaleha posing d hadapan makanan sebelum makanan ditelan hilang oleh depa semua...

Senyum dulu..sblm makan coz masa makan tak dan dah nk senyum..sbb FOKUS pd makanan. Buaya lapar ada kat depan kitaorang. Tp pic buaya tak der. Tak dan nk snap.

Menu makanan sempena Sambutan Hari Raya peringkat SDBL Tahun 2009. Lodeh masin sket..hak lain ok especially rendang. Pulut lak tak masak sgt. Sowey Mak Cik Kantin. Komen tuk meningkatkan kualiti masakan. Hidup Kantin tuk SDBL.

Request dr cousin suruh bubuh pic dalam blog. Permintaan mu tertunai. Cousin aku yg muda yg tak muda ibunyer merangkap Wak aku. Aslammulaikum Wak Paimah. hehe

Pic plng mahal. Eya n husband Azam bersama2 kak Ina yakni kakak eya dikelilingi oleh anak buah eya datang beraya ke teratak hamba. Tak sangka dr kay ell snggup datang jauh2 tuk meminta maaf dengan aku. Dosa hang aku maafkan eya. Jgn risau k. Hehe. Apehal pon Thanks eya n azam sudi datang BP. Terharu beb. Len kali datang lg ek. Misz u a lot.

Bunga api b4 dibakar.

After dbakar berwarna warni seluruh kg. tp jap jer tak puas tgk. 25 shots jer. Thn depan nk beli hak 100 shots lar hehe. Tp mmg best. Beli ngan member RM35. Hehe ala sajer jer nk enjoy. Tak salahkan??







Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Wednesday, September 30, 2009

Happy Birthday To Me

Posted by Zainah Senin at 9:56 PM 4 comments
Kek besday yang ditaja oeh kawan2..tp kok selamat hari raya...hehe

Wakil2 penaja dari syarikat2 besar Batu Pahat yang sudi men'sponsor' majlis hari jadi yg cukup gilang gemilang di Pumpkin.

Hari nie 30.09.09 genaplah umor aku 28 tahun. Terima Kasih kepada kawan2 yang sudi wish besday kat aku. Kawan2 yg masih mengingati harijadi aku. Terima Kasih Ct, K.idza, Ain dan Isma yang sudi mengeluarkan modal untuk membiayai majlis prestij ini. hehe. Apehal pon sayang korang.









Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Thursday, September 17, 2009

Kad Raya dari Arien de Great

Posted by Zainah Senin at 7:58 PM 1 comments
Thanks Arien bg kad raya nie. Comel sangat2


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Sunday, September 13, 2009

Video Lawak "Satu Daging Satu Malaysia"

Posted by Zainah Senin at 8:43 PM 4 comments


Video ni mmg slumber rock. Kelakar. Plng best tgk Madam Ong n Adibah Noor. Ayam mmg seksi n leh menari lagi. Tp yang aku tak faham apa motif dier letak pompuan seksi tepi ayam tur. Ada mesej dalam video ni. Gelak tetap gelak berfikir tetap berfikir. Apapun layan.Yg ..baik kita jadikan pengajaran yang buruk kita buang jauh2 k.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Monday, September 7, 2009

Award dari Saifa

Posted by Zainah Senin at 2:50 PM 1 comments

Terima Kasih diucapkan kepda Saifa kerana sudi bg Award. Semoga Anda terus Succes. Hidup blog Saifa n blog aku. Hehe.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Monday, August 31, 2009

"JODOH" Renung2kanlah..

Posted by Zainah Senin at 9:15 PM 2 comments
Renungkanlah Sedalam-dalamnya. ..
Tidak, Jodoh tiada kaitan dengan keturunan.. Hanya belum sampai masanya.Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa² kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa² lewat sembahyang. Allah mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar² mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah..

Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah (walaupun sebenarnya tak mewah)terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.

Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh,alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang se! buah motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di tgh² bandar raya..

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar² membahagiakan. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda, pasti ada baik buruknya.

Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama, sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak! ? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?

Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing² padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?

Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah, belajarlah dulu. Jika rasa² belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak², carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar² mengerti tuntutan2nya.
Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus² bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia²nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong²nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "

Seorang teman pernah berpesan..
"Kadang² Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.." "


"Cinta yang disemadi! kan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada.. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada..."

Mmg bermakna dan penuh tersirat. Renung2kanlah. Terima kasih kepada blog ini. mcm2 ada http://1001rahsiadiri.blogspot.com



Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Sunday, August 30, 2009

Berbuka Puasa di Sabak Awor Muar

Posted by Zainah Senin at 12:13 AM 0 comments
Sabak Awor ni adalah salah satu medan ikan bakar yang agak terkenal di Muar. Nak pergi Umbai jauh sangat..muar pon jadilah. Menu mmg cukup menyelerakan. Menu2 yang ada diatas tur semua sekali berharga RM74.90. Okla divide 4 orang. Makan kenyang hati pon senang. Kami makan kat gerai No. 8. Kebersihan gerai mmg terjaga. Bilik air dan bilik sembahyang disediakan dengan keadaan yang bersih dan amat selesa. So mmg tak der masalah untuk menjalankan kewajipan kita. Mmg tip top. Menu yang dipilih dimasak dengan penuh enak sehingga menjilat jari.

Buka puasa dengan member2 lama sek men dolu-dolu. Semua dah besar2 n semakin tuek(hehe). Alhamdullilah semua dah jadi cikgu. Tahniah Dilla n Fadh.

Posing menarik. Tengah tur guru besar Cik Anem. Respect itu guru besor...


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Friday, August 28, 2009

Memori Mantan Siswi UUM (2001-2005)

Posted by Zainah Senin at 10:17 PM 4 comments
Kesempatan mengikut K.Idza balik Perlis membuka peluang aku untuk pergi ke UUM. Bak kata pepatah "tempat jatuh lagi dkenang apatah lagi tempat bermain". Setakat Perlis dengan Sintok Kedah mmg dekat jer. So aku mengimbau memori lama kat UUM ni. Meh sama2 kita ikuti. Gambar ni di depan pintu utama. Terima kasih UUM kerana menjadikan aku manusia berguna yang kini boleh berbakti kepada bangsa agama dan negara. Terima Kasih UUM kerana memberikan aku pengalaman untuk menongkah cabaran di masa yang akan datang. Pengalaman yang tak boleh dibeli tapi perlu dilalui.
Dewan MAS. Dewan dimana aku menjalani peperiksaan, tengok konsert dan waktu paling bersejarah menerima sekeping ijazah. Alhamdullilah akhirnya usaha selama 4 tahun berbaloi.
Bangunan putih nun disana tur adalah blok dimana aku tidur selama mana aku study kat UUM. Banyak kenangan kat sini. Dulu zaman study tidor kul 2 atau 3 bangun kul 10 plng lamabat 11. Pas tur makan. Pas tu Internet. Pas tur makan,,pas tur gebang..pas tu tgk cd..bila belajarnya nie???Aku pon tak faham. Nier waktu hujung minggu buat kerja macam nie. UUM ni kan hutan nak pergi ke bandar jauh..so kita layan cd la hujung minggu macam ni. Teringat balik geng2 lama. Korang aku rindu ngan korang (Eya, Liza, Sal, Misya, K.Diey, Ima,Noyu, Ita, Wex,Noni n Ct).
Nie la kolej kediaman aku sejak dari sem 1 hingga sem 8. mmg segala khazanah dalam badan aku ni dah tertanam kat sini. Dulu nama kolej ni Guthrie. Skang depa tukaq dah pada Sime Darby. Tapi ada aku kesah??? hehe
Nie la canselori aku. Yang tertepek depan ni bukan VC aku ek. nie tukang sapu sampah jer. Hehe.
Ni la tempat perbincangan untuk menyiapkan assigment. Yer la ahli2 group lain2 kolej so kita jumpa kat tengah la. Niela tempatnya. Bila dah jumpa discuss sket jer sembang lebih. Tak pon aku yang wat kerja lebih. Biasa bab2 assigment ni aku tukang edit. Bagi asignment tur cantik dan menawan. Aku mmg addict ngan komputer sejak dulu lagi.
Nama tempat ni The Mall. Tempat nie la kitaorang nak beli barang2 harian seorang mahasiswi. Walaupun tak sebesar Mid Valley atau Lot 10 tapi didalamnya penuh dengan barang2 yang diperlukan. Sebut jer...semua ada di sini. Kat sinila aku pernah jatuh tergolek kerana kurang seimbang atau sebenarnya selipar dah haus. Malu mmg malu tapi apa nak buat..terima jer la ketentuan Allah.
Nie tempat kadang2 waktu senggang menunggu kuliah yang lain.Biasanya aku duduk dicni untuk merenung masa depan.
Nie la library yang banyak berjasa kepada aku. Tanpanya tak siapla assignment aku. Terima kasih library. I Luv U.
Nie la Fakulti aku. fakulti Sains Kognitif dan Pendidikan. Tapi hari tu pergi dier dah tukar dah. Tapi ada aku kesah???
Kat sini pulak tempat untuk menunggu sementara kuliah nak bermula. Atau tempat menunggu pakwe atau makwe untuk makan bersama2. Biasa aku kat sini tunggu member2 nak makan sama2 kat LEGO. (Pakwe tak der kan..huhu) Makan Bihun sup ada sosej campor telor n sambal kicap banyak. Budak2 UUM mesti tahula menu ni. Batch aku lar...sedapnyerrrrrr.
Antara signboard nak pergi ke mana DKG yang perlu dituju. Teringat balik pertama kali pergi ke kuliah. Fenin kepala otak memikirkan tempat dkg ni duduk kat mana. Yer la U ni kan besar. Budak junior yang tak reti apa2. Tanya orang sana tanya orang cni akhirnya jumpa. Tapi lambat..lecterur dah ada. Ya Allah malunya masa tur...
Niela namanya dewan kuliah. Aku ingat nak masuk n flashback balik memori2 lama. Tapi semua dewan ada kuliah. Tgk dari jauh pon jadilah. Mmg best. Walaupon aku pergi kuliah tak dengar sangat lecterur cakap tapi lulus gak. Yg penting study smart. Smart ker aku study???? MMg tak Smart.. kecelaruan otak adalah. Tp life di Universiti adalah perkara yang tak akan aku lupakan sampai bila2. Kat sinilah kita melalui erti sebenar persahabatan atau menjadi orang yang lebih matang dari segi fikiran dan tindak tanduk.
Tempat menunggu bas balik ke kolej. Lps habis kuliah semua student akan ke sini berebut2 untuk balik ke kolej. Bab ni mmg aku suka. Siapa pandai berebut dier la yang akan dapat naik bas. Kalau tak dapat duduk berdiri pon boleh asal dapat balik kolej dengan cepat. Sampai kadang2 terlekat kat cermin atau tersepit kat pintu bas. Aku paling dahsyat pon melekat kat cermin depan bas la..okla tur.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Jalan2 Di Perlis (22.08-25.08.09)

Posted by Zainah Senin at 9:01 PM 1 comments
Nak masuk terowong nie jaga2. Perjalanan yang dimulakan pada pagi Sabtu (22.08.09) dari Batu Pahat pada pukul 7.00 Pagi. Alhamdullilah sampai kat Santan Tasik Melati Perlis pada pukul 4 lebih. Musafir di Bulan Ramadan. Kitaorang puasa tau..

Terowong Ipoh.

Ladang tebu yang tersergam indah. Mana ada kat Batu Pahat. Kat perlis ni jer ada....Cantikkan????

Timah n Anis. Thanks Timah sudi jd bodyguard cheq masa p jalan2 padang besaq. Tima kasih kat hang coz sudi hantaq aku p umah K.idza. Thanks kerana sudi menerima kedatangan aku yg dah berkali2 datang ke sana dengan tangan yg begitu terbuka.
Berlatarbelakangkan ladang tebu di Chuping Perlis. Ni jalan on d way nak p padang besaq.

Papan tanda yang pertama kali aku jumpa hanya di Perlis. BAN singkatan dari perkataan JAMBAN. Perkara yang menarik. Papan tanda ni terdapat di sebuah restoren kat Kangaq. Lebih sopan dan mesra gitu. Thanks pada Zaidi kerana tolong snap gambaq. Jempol la orang perlis ni...he..he

Syurga membeli belah. Aku jadi giler la pergi padang besaq nie. Berkali datang tapi masih tetap teruja. Rasa macam nak beli ngan kedai2 sekali. Tapi apakan daya ku kerja kerajaan bukan jutawan. Kuang2. Apehal kali nie aku pergi mmg puas. Semua dibeli. Thanks pada K.Idza kerana sudi bawak aku sehingga 2 kali trip. Nsb Baik 3 hari jer kat umah hang kalau seminggu tiap2 hari suruh bawak. Hehe mesti hang stress kan...

Mmg enak makanan di sini. Menjilat jari. Sempt posing tur..

Jejaka paling cool kat Kangaq. Adik K.Idza iaitu Zaidi. Terima Kasih diucapkan kepada K.Idza sekeluarga kerana menaja penginapan, makanan, hiburan, perjalanan dan lain2 yang tak dapat diucapkan dengan kata2. Hanya Allah yg dapat membalasNya. MMg Best la percutian di bulan puasa walaupun dahaga teruja tetap teruja, suka tetap suka, belanja tetap belanja. Yg penting bahagia..hehe..


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer
 

Template Copy by Blogger Templates | BERITA_wongANteng |MASTER SEO |FREE BLOG TEMPLATES