Thursday, July 30, 2009

Kem Motivasi SDBL di Tanjung Sedeli Kota Tinggi

Posted by Zainah Senin at 10:46 PM 1 comments
Mel, Jai, K.idza, Pn Lee n Pn Tan

Barbeque.udang ada sotong ada mcm2 ada

suprise party tuk K.idza. Happy besday Kak!!!(25.07.1980)

Ya..cepit itu sotong..huahua

Budak2 wat rakit..

aku n ain nak terbang tapi tak naik2

Tiga..............

budak2 wat kraf di checkpoint. Cikgu2 tlng tgk..hehe

SubhanAllah cantiknyer.

Wah lamanyer tak update blog nie. hari ni baru berkesempatan nk update. Bnyk lagi gambo2 aku nk upload tp bl nk upload mak ai punyer la lambat. Gambo2 yg best bnyk dekat kamera melisa. Tp sayang seribu kali sayang memory card kn virus lak. Cian ko Mel..hehe. Ini kali kedua aku ikut team skolah pergi camping. kali pertama aku mula2 posting diorang buat dekat wet world batu pahat. Kali kedua ni plak skolah buat dekat Tanjung sedeli kota Tinggi. Jauh sketla tp berbaloi wei..mmg cantik pantai2 kat cni. belum tercemar masih anak dara gitu. Cikgu2 dalam 16 orang pelajar dalm 80 orang. Bnyk aktiviti diorang leh wat kat tanjung sedeli ni. Bila aku tgk camping zaman aku skolah dengan zaman la ni mmh jauh beza. Khemah dulu tak secantik sekarang. Tanah dulu tak serata skang. Dulu kalau camping kitaorang sendiri kn masak. Tp depa orang lain tlng masak. Zaman dah jauh berubah kan...untung bdk2 la ni. Itu pun ada gak yg merungut. Tak per la bdk2 la katakan yang tua ni la tlng sabarkan. Apehal kem ni mmg Jempol. Hidup SDBL!!!Hidup SDBL!!!


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Friday, July 17, 2009

Cube Teka saiz

Posted by Zainah Senin at 9:09 PM 2 comments


CUBA TEKA SAIZ BRA INI...?
*
*
*
*
*
*
TURUN BAWAH
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



TAK DAPEK DEN NAK NOLONG..!!!
hang dok pikiq apa na.......



Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Wednesday, July 15, 2009

Watch closely...trick for your eyes

Posted by Zainah Senin at 10:50 PM 0 comments
Can you tell the difference between a horse and a frog?

Watch closely...


CAN YOU SEE THE THREE WOMEN?


CAN YOU SEE THE KISSING COU P LE?


CAN YOU SEE THE BABY

CAN YOU SEE 10 FACES IN THE TREE ?


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Award dari Virgin Bitter

Posted by Zainah Senin at 10:44 PM 0 comments

Terima Kasih kepada kawan baru yang bagi award nie kat aku. Thanks Kalie.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Tuesday, July 14, 2009

Pentingnya Tali Pinggang Belakang

Posted by Zainah Senin at 10:21 PM 0 comments





SAYANGILAH NYAWA ANDA DAN ORANG TERSAYANG. BERHATI-HATI DI JALAN RAYA. SEMOGA ALLAH MELINDUNGI KITA. AMIN.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Monday, July 13, 2009

Teka Teki Tekuk

Posted by Zainah Senin at 11:20 PM 0 comments
Saja nak letak teka teki. Boleh la pakat2 pi teka kat orang lain.

1.) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

2.) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

3.) Binatang ape power Karate?
Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

4.) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada
saye.

5.) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

6.) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

7.) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

8.) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

9.) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

10.) Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

11.) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
- Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

12.) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...Giggle

13.) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

14.) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

15.) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

16.) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile
ape...

17.) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah......

18.)Kenape orang baru bercinta suka meraba-raba?
Answer: Sebab cinta itu buta

19.)kasut apa yang paling keras?
Answer: Kasut batu..salah maa.. kasut BATA laaaa...muhahaha..lawak ka?

20) Paling banyak banyak binatang kat dalam hutan belantara ... . Binatang ape yang pemalas ?
Singa Jantan ... pasal dia malas nak cukur misai sampai tebal satu muka ... .

21) Kenapa Amerika takut kat Jepon... .. dan Jepon pulak takut kat Amerika ??
Answer: Pasal Jepon ade Ultraman ... . Amerika pulak kanade Superman... ?!

22) Dalam banyak banyak Pokok ... . Pokok ape yg paling tinggi
Answer: Pokok atas gunung ddahhhh ... ... ...

23) Kalau kamu pandai ... . Sila jawab soalan inie dalam bahasa Arab dah. Soalan :
a> Seorang Tua jatuh dari tingkat 40 lalu mati ... ... .
b> Siti Nurhaliza berlari keliling padangtanpa seurat benang ... .
c> Bulan depan gaji Rahim naik $1 juta... ... .

Jawapan :
(A) Inna'lillah wa'inna'lillah hira'ji'unn... ..
(B) Astagh'firullah'hal'azimm... ... .
(C) Al'hamdulillah... ... ... .

24) Ade seorang budak, rumah tingkat 10, tiap-tiap hari, dia naik lif sampai tingkat 8, terus naik tangga lagi 2 tingkat ... . kenapa pulak?
Answer: Sebab budak nie pendek .. tak sampai nak picit tingkat 10 ... .

Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Sunday, July 12, 2009

Tayar oh tayar!!!

Posted by Zainah Senin at 8:58 PM 0 comments

Cak!! nie nak cerita pasal kepentingan pandai menukar tayar dari pandai menukar h.set ker pakwe ker makwe ker baju ker dan bla bla. Pengalaman pertama dalam hidup aku apabila tayar kereta aku pecah dalam perjalanan nak pergi sekolah. Aku rasa aku tau sebab apa tayar kereta aku jadi bocor. Ini tidak lain tidak bukan kerana langgar lubang la...bengang tol..nk salah sapa ni? JKR ker sebab aku memandu tak cukup berhemah?Yang itu bio aku yg jawab dan ianya biarlah menjadi rahsia. He..he...Aku dapat rasakan pemanduan aku tak cukup lancar apabila dah nak sampai ke sekolah. Tapi aku lanyak jer yang penting sampai sekolah tepat waktunya. (yer ler tu...) Sampai di sekolah aku terus meluru keluar dengan wajah kelat2 masam n manis. Taraaaaaa..apa yang berlaku??? tayar ku pecah di sebelah kiri hadapan. Aku pun menendang-nendang tayar keretaku. (konon bengangla) Aku pon terpikir nak wat lagu mana ni. Tapi tak per kan banyak hero2 SDBL yang boleh tolong. Dan ternyata betol ada hero Malaya yang sudi membantu. He2he2 Terima kasih. Cume kat sini aku bayang kalau lah tayar pecah kat highway ker, jalan sunyi ker jalan ntahapantah ker bagamana yang harus aku lakukan tanpa mengetahui sedikit pon ilmu menukar2 tayar ni. Bleh bikin penasaran sih. So kat sini sebenarnya aku nak memberi ingatan kepada diri aku dan pemandu2 khususnya pompuan bahawa kita perlu pandai menukar tayar kereta disamping menukar baju, kasut dll. Kat sini pon aku nak memberikan penghargaan kepada insan2 yang terlibat dalam penukaran tayar kereta aku iaitu Hj Sharifuddin (Tukang tukar tayar) En Ghani( Pembantu tukar tayar) K. Idza(Tukang ambik batu bata merangkap supir) K.Aida(Tukang tunjuk kedai bengkel kereta) Awien(Tukang mulut bising). Terima Kasih banyak2 ek. Akhirnya aku kopak RM118 kerana menggantikan tayar baru. Uwaaaa...uwa....

Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Lagu Cari Jodoh (he..he)

Posted by Zainah Senin at 8:46 PM 0 comments

Lagu nie aku dengar masa kat kereta. Kelako lar gak. Terkena gak batang hidung sendiri. Tapi tak la terdesak sangat macam kat dalam lagu tu. Bg aku jodoh pertemuan kan di tangan Allah. InsyaAllah kalau kita berdoa kepadaNya suatu hari nanti Allah akan tunjukkan jalan. Yg penting doa semoga dipertemukan dengan jodoh yang baik. Aminnnnnn.

Leh download kat bawah ek kalu nak dengar ker letak kat h.set ker mana2 boleh asal hepy.

Wali Band: Cari Jodoh (klik sini)

Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Friday, July 10, 2009

Lawak Guling2

Posted by Zainah Senin at 9:17 PM 0 comments
Kenapa siput babi jalan lambat?

Sebab sambil jalan sambil berfikir. Nak tau apa siput babi tu fikir?
:
:
:
:
:
:
:
:
:

"aku ni siput ke babi?"

Guling2 aku ketawa..Kredit dr Isuhangat

Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Tuesday, July 7, 2009

Macam2 yang menarik untuk handphone korang

Posted by Zainah Senin at 4:50 PM 0 comments




Sapa yang suka tukar2 themes kat dalam handphone korang bolehla download theme2 yang menarik di laman web kat bawah. Game pon boleh. Mmg JEMPOL. Mcm2 ada. Aku pon tak larat dah nak tukar. Ok. Ops luper nk hbq tur gambar kat sebelah tu adalah handset terbaru aku setelah h.set yang lama telah hilang di bilik guru. UwaUwaUwa

boleh download di sini...http://www.mobileheart.com/


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer

Monday, July 6, 2009

Cuti2 hujung minggu di Cameron Highlands

Posted by Zainah Senin at 7:17 PM 3 comments
Posing smpi pusing

Kaktus mcm2 warna

anak dara plus mak dara cactus
(K.aida, K.mal, K.zet n Rin)

Strawbery cicah cheese...enak banget sih!!!

Buah tomato di dalam pagar

Cak ba!!!

smile...(Timah n Rahmah)

Ros kembang kempis

Assalammulaikum pembuka kata..hujung minggu lps pi cameron highland atas jemputan member2 di datin onn. Nie kali kedua aku pi cameron highland. Pertama kali aku pergi tahun 2004 dengan eton. Masa tur aku tobat dah tak nak pergi lagi sbb jalan nak pergi sana buat aku macam nak mati. Berpusing2 masa nak naik atas. Aku ni alah dengan pusing2 n jadi pening. Tp coz member dah ajak tambang pon murah cumer rm50 jer ok la tur. Sebab apa murah?? sebab tak tidor sana. Tambang untuk transport jer. Aku ingat bas lalu simpang pulai kiranya lalu jalan baru. Rupa2nyer dier lalu jalan yang buat aku macam nk mati. Dan sudah dijangka aku mmg mati untuk sekali lagi. Ya Allah mmg pening. Bl bas gerak ke atas jer aku pon dah stat tak bergerak. Kena pejam mata. Kalau tidak..boleh pecah kepala. Member2 kutuk tp aku peduli apa. Yg penting aku tak pening. Tp apahal pon Thanks kpd Awien, K.Aida. K.Mal, K.Zet n kawan baru kenal kat situ Rin coz jemput cheq p jalan2 cr makan. lain kali ajak lagi k.


Free Template Blogger collection template Hot Deals BERITA_wongANteng SEO theproperty-developer
 

Template Copy by Blogger Templates | BERITA_wongANteng |MASTER SEO |FREE BLOG TEMPLATES